Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu domnul Corneliu Murgu, director al Operei Române din Timișoara, despre ediția a XI-a a Festivalului de Operă și Operetă din Parcul Rozelor

Publicat: vineri, 21 August 2015 , ora 13.12
Astăzi debutează la Timișoara ediția a XI-a a Festivalului de Operă și Operetă de la Timișoara. Despre acest eveniment de tradiție din Banat ne vorbesște domnul Corneliu Murgu, directorul Operei Române din Timișoara.


Care sunt coordonatele acestei noi ediții a festivalului?

Sunt foarte ploioase. Este pentru prima oară în 11 ani, deci 19 ediții când din păcate, n-o să putem începe festivalul în Parcul Rozelor, dar, noi avem o alternativă. L-am amplasat în Sala Operei chiar astăzi și mâine. Cele două spectacole, din cauza vremii, n-o să le putem ține în Parcul Rozelor. Sperăm că duminică va fi timp frumos și atunci ne mutăm acolo.


Ce artiști vor evolua și ce opere și operete vor fi prezentate?

Am programat un număr de șapte spectacole. În seara aceasta debutează Corul Regal Olandez, cu care avem un schimb cultural. Mâine va fi Nunta lui Figaro, duminică Scripcarul, vinerea viitoare va fi Contesa Maritza, sâmbătă Turandot, duminică Voievodul Țiganilor, iar duminică la masă, la 11.00 va fi Hansel și Gretel, deci ceva pentru copii.


A trecut iată mai bine de un deceniu de la prima ediție a acestui festival pe care dumneavoastră l-ați inițiat și îl organizați. Cu ce se deosebesc spectacolele acestea în aer liber față de cele din sala de operă. Există poate, o altă energie? Publicul reacționează diferit?

În primul rând, vă dați seama, numărul de spectatori, deoarece sala operei are o capacitate de 650 până la 700 de spectatori, în schimb, în Parcul Rozelor, avem o capacitate de peste 3000 de locuri. De la o ediție la cealaltă, publicul este din ce în ce mai numeros. Îmi pare rău pentru seara aceasta, trebuie să ne mulțumim cu ce avem. Clar că Parcul Rozelor este ceva deosebit și ca atare nu avem altceva decât să ne rugăm ca timpul să fie frumos și să putem face acest festival.


Interviu realizat de Alexandru Mija