Arhivă : Interviuri Înapoi

Mihaela Tomescu, despre Cursurile de Excelență pentru vioară oferite de violonistul Alexandru Tomescu

Publicat: vineri, 7 August 2015 , ora 12.24

În perioada 22-28 august 2015, Fundația culturală "Remember Enescu" organizează cursuri de excelență pentru vioară oferite de violonistul Alexandru Tomescu. Despre acest proiect ne dă detalii doamna Mihaela Tomescu, director al Fundației "Remember Enescu":


Cursurile de excelență pentru vioară oferite de violonistul Alexandru Tomescu pentru tineri violoniști din comunitățile românești au titlul "MasterClasses Enescu Experience, Mihăileni 2015". Avem această frumoasă invitație pentru zece tineri violoniști din comunitățile românești, care se pot înscrie și pot participa la aceste cursuri. Ele sunt organizate de Fundația culturală "Remember Enescu", iar proiectul este finanțat de Ministerul Afacerilor Externe - Departamentul Politici pentru relația cu românii de pretutindeni.

Perioada de desfășurare a cursurilor este 22-28 august. De ce vor beneficia acești zece tineri violoniști? În primul rând, de cursurile oferite de violonistul Alexandru Tomescu și apoi completate de încă alți doi profesori de vioară. De asemenea, vor avea posibilitatea să se întâlnească cu un pedagog psiholog, pentru dezvoltarea personalității artistice, pentru controlul emoțiilor, concentrarea și atitudinea scenică. De asemenea, va fi posibil și un studiu în grup, pentru tehnici de creare și promovare a brand-ului personal. Sigur, vor fi și cursuri în grup care vor urmări o educație muzicală legată de viața și activitatea maestrului George Enescu.

Cursul se va încheia cu un concert de gală. Repertoriul propus este o piesă de George Enescu și încă una sau două lucrări la alegere.

Înscrierea poate fi trimisă până în data de 14 august. Așteptăm cu multă plăcere participarea tinerilor violoniști din comunitățile românești de pretutindeni, în așa fel încât să fim împreună în acest moment al cursului nostru, să simțim împreună vibrația pământului românesc și vibrația enesciană.

Declarație preluată de Alexandru Mija