Arhivă : Interviuri Înapoi

Start al ediției jubiliare a Festivalului și Concursului internațional de canto 'Hariclea Darclée'

Publicat: marți, 28 Iulie 2015 , ora 13.46

La Brăila se desfășoară cea de-a XX-a ediție a Festivalului și Concursului internațional de canto "Hariclea Darclée", patronat de soprana Mariana Nicolesco, care a declarat pentru Radio România Muzical:


Între anii 1995 și 2015, 2500 de tinere talente din 50 de țări și 5 continente au venit la Concursul internațional de canto "Hariclea Darclée" de la Brăila, la Festival și la cursurile de măiestrie artistică oferite de mine, manifestări ce ridică pe culmi prestigiul muzicii de operă și marchează destinul noilor talente, de unde și recunoașterea mondială a acestor evenimente care se bucură de înaltul patronaj al Președintelui României și, mai nou, de Înaltul patronaj UNESCO.

184 de artiști de pretutindeni s-au înscris la ediția jubiliară 2015 a Concursului internațional de canto "Hariclea Darclée", care începe pe 28 iulie și se încheie pe 9 august. Din rândul acestora, prestigiosul juriu internațional prezidat de mine îi va desemna pe laureații din acest an.

Mulțumim tuturor celor care au sprijinit organizarea ediției jubiliare a Festivalului și Concursului Internațional de canto "Hariclea Darclée" și suntem mândri de aprecierea exprimată de Joseph Husek, directorul Festivalului de la Salzburg. Această manifestare e mai mult decât un concurs de canto obișnuit. Este totodată competiție, masterclass și adevărat festival al muzicii. Iată ce o face incomparabilă și unică.


Declarație preluată de Cosmina Popescu