Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Primul concert din cadrul Festivalului 'Vară Magică'

Publicat: miercuri, 8 Iulie 2015 , ora 11.37

Miercuri, 8 iulie 2015, se deschide cea de-a patra ediție a Festivalului "Vară Magică" organizat de Asociația "Lanto Communication", cu un concert susținut de Ansamblul Virtuozii din București, dirijat de Horia Andreescu. Solist va fi violonistul Alexandru Tomescu, iar programul va cuprinde lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart: Mica serenadă KV 525 în Sol major, Concertul nr. 4 în Re Major pentru vioară și orchestră și Simfonia nr. 40 KV 550 în sol minor.

Concertul are loc în Sala Mare a Ateneului Român, de la ora 19,00. Despre concert, dar și despre această nouă ediție a Festivalului "Vară Magică" ne-a vorbit Dorin Ioniță, directorul general al Lanto Communication.


Publicul este invitat în această seară la începutul unei "Veri Magice" la Ateneul Român. Care sunt datele acestui prim concert?

O seară integrală Mozart, cu doi artiști de mare clasă - Horia Andreescu la pupitru și Alexandru Tomescu. Deja programul, compozitorul și artiștii recomandă concertul acesta. Pentru Ansamblul Virtuozii anul acesta se împlinesc 25 de ani de la înființare. Acesta este și unul din argumentele care m-au îndemnat să deschid festivalul cu Ansamblul Virtuozii. Acești 25 de ani înseamnă maturitate; sunt artiști din Filarmonică, din Orchestra Radio - au maturitate artistică -, dar și sub bagheta maestrului Horia Andreescu, care s-a ocupat încă de la înființare de Ansamblul Virtuozii, pot să spun că este un ansamblu de înaltă ținută.


Până în 17 august vorbim de un total de opt manifestări găzduite de Sala mare a Ateneului Român. Care sunt artiștii care vor evolua în Festivalul "Vară Magică" în 2015?

Pe lângă orchestrele de tineret - Orchestra Română de Tineret, Orchestra Națională de Tineret a Germaniei, Orchestra de Tineret a Austriei și Sinfonietta, care este pepiniera Orchestrei Române de Tineret, avem un program de camerale foarte bogat. Îi avem pe Mihaela Martin, pe Istvan Varadi și Elena Bashkirova Barenboim - în 22 iulie. Avem Ansamblul Raro cu Răzvan Popovici, Julian Arp, Diana Ketler - în 29 iulie. În 5 august - Valentin Gheorghiu, Roxana Gheorghiu, Simina Croitoru, Ștefan Cazacu. Avem, de asemenea, și dirijori de marcă - Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Herbert Bock cu Orchestra de Tineret a Vienei, Patrick Lange cu Orchestra de Tineret a Germaniei.

Iată că avem pe scena Ateneului în vara asta artiști de înaltă clasă. Eu invit cu multă plăcere lumea, dar vreau să spun că biletele deja s-au epuizat pentru concertul de astă seară, iar pentru celelalte concerte deja casa de bilete merge destul de bine. Festivalul prinde! Invit cu dragă inimă, în vara asta care se anunță de-acum încolo călduroasă, să ne oferim un confort sufletesc la Ateneul Român!

Interviu realizat de Lucian Haralambie