Arhivă : Interviuri Înapoi

Interviu cu mezzosoprana Ruxandra Donose

Publicat: luni, 29 Iunie 2015 , ora 10.46

Ruxandra Donose este Dorabella din spectacolul 'Cosi fan tutte' de Wolfgang Amadeus Mozart la Spoletto, în deschiderea celei de-a 58-a ediții a "Festivalului celor două lumi".


Vă mulțumesc pentru că ați acceptat să ne vorbiți despre participarea dumneavoastă la această ediție de Il Festival dei Due Mondi
găzduit de orașul Spoleto, un festival care reunește mai multe arte.

Este vorba despre toate artele care se desfășoară atât pe scenă, cât și în afara ei.


Veți interpreta rolul Dorabella dintr-o nouă producție cu opera Cosi fan tutte de Mozart. Festivalul se deschide în 26 iunie cu această montare care poartă semnătura lui Giorgio Ferrara - regizor și director al festivalului.

Mă întorc la rolul meu drag, Dorabella și Giorgio Ferrara, care este și directorul festivalului face regia acestui spectacol. Este vorba despre un spectacol înt-o notă oarecum clasică, dar în același timp, foarte elegantă și ușor abstractă, deci o combinație destul de interesantă, între un set de decoruri și de costume, extraordinar de frumoase. Atât decorurile, cât și costumele aparțin cuplului forte, Dante Ferretti și Francesca Lo Schiavo, care sunt amândoi multipli câștigători multipli de Oscar la Hollywood pentru filme cunoscute, iar la pupitru se află James Conlon care este unul dintre marii dirijori ai acestui moment și cu care am mai lucrat de câteva ori în trecut. Deci, cred că totul formează o producție de o calitate foarte ridicată și foarte pură, e ceva foarte elegant, foarte frumos. Toți colegii mei sunt foarte, foarte talentați și fiecare în rolurile lor deja și-au câștigat un renume, cu excepția sopranei care face debut în Fiordiligi, de care cu siguranță vom mai auzi, este o cântăreață de mare talent.


Ruxandra Donose vă mulțumesc și vă urez succes la această premieră din 26 iunie și la următoarele spectacole care mai figurează pe afișul festivalului și în 28 și 29 iunie.

Interviu realizat de Jeanine Costache