Arhivă : Interviuri Înapoi

'Vă place tango?' - start al celei de-a II-a ediții

Publicat: miercuri, 20 Mai 2015 , ora 12.03

Cea de-a doua ediție a turneului național "Vă place tango?" va debuta sâmbătă, 23 mai 2015, cu un concert susținut de violoncelistul Răzvan Suma și invitații săi, cântăreața Analia Selis și chitaristul Julio Santillan la Biblioteca din Dumbrăveni. Programul muzical cuprinde piese de tango, milonga și vals, semnate de compozitori precum Astor Piazzolla, Carlos Gardel, Sebastian Piana sau chiar lucrări compuse de Julio Santillan. Despre a doua ediție a turneului ne-a vorbit Răzvan Suma.


Ca și în toamna trecută, adresezi publicului aceeași întrebare - Vă place Tango? Unde va debuta această ediție a turneului?

Vom debuta cu Turneul "Vă place tango?" - ediția a II-a - la Dumbrăveni. Este un loc special. În primul rând pentru că mergem acolo de vreo 6-7 ani - e o colaborare foarte strânsă cu cei de acolo. Este un grup de organizatori foarte activ în ale culturii. În al doilea rând, sunt foarte fericit pentru că se va inaugura cu această ocazie biblioteca; nu e o bibliotecă nouă, ci este o bibliotecă redeschisă, reinaugurată după o renovare îndelungă (în jur de 15 ani), așa că Dumbrăveniul va avea mult mai multă carte după ce vom cânta noi concertul cu "Vă place Tango?". Pe de altă parte, trebuie să spun că obiectivul nostru de a merge în orașe și mai mici după ce le-am bifat pe cele foarte mari a venit la cererea organizatorilor din aceste orașe, care și-au dorit foarte mult să mergem și în orașe ca Dumbrăveni, Focșani, Galați. Suntem foarte mândri că am fost ceruți și în aceste locații.


Turneul se va încheia din nou în București?

Da. Tradiționalul concert de la Sala Radio nu este o repetiție, ci vom avea surprize și invitați. Nu voi divulga absolut nici un secret de genul acesta pentru că n-ar mai fi o surpriză, dar pe 10 iunie vom activa din nou pe scena Sălii Radio și am văzut că deja biletele s-au cam epuizat, mai sunt foarte puține, ceea ce este un semn foarte important pentru noi. Asta înseamnă că suntem doriți.


Precedentul turneu a cuprins o istorie tangoului - de la lucrări de Carlos Gardel, până la Julio Santillan, unul dintre membrii aceste formații. Care va fi repertoriul acum?

În mare, vom avea aceleași tangouri. Le-am înnoit cu trei apariții românești sau, mai bine zis, trei tangouri care s-au făcut foarte cunoscute în România indiferent că au fost românești sau nu. Pentru că Zaraza de exemplu este compusă de un uruguaian, ceea ce noi n-am știut și, în momentul în care am căutat piesa, ne-am dat seama că practic nu este o piesă românească, ceea ce românii nu știu dacă știu acest lucru. E bine să ne și informăm. Vom veni cu piese foarte frumoase și o reîmprospătare chiar teatrală a spectacolului din toamnă.

Vă invităm cu foarte mare drag să dansăm tango împreună sau să ascultăm tango împreună din 23 mai până în 12 iunie.

Interviu realizat de Lucian Haralambie