Arhivă : Interviuri Înapoi

Interviu cu pianista Adela Liculescu

Publicat: miercuri, 19 Martie 2014 , ora 8.59
Pianista Adela Liculescu a concertat în seara de sâmbătă, 15 martie 2014, pe scena Filarmonicii din Berlin, în cadrul unui eveniment la care au luat parte și pianista Yukako Morikawa și Klara Min, iar la pupitrul dirijoral s-a aflat Raphael Haeger.


Sâmbătă seară v-ați aflat pe scena Filarmonicii din Berlin, unde ați interpretat Concertul nr.21 de Wolfgang Amadeus Mozart. Cum ați putea descrie această experiență?

Pentru mine a fost o experiență extraordinară să-mi fie oferită șansa să apar în Sala de muzică de cameră a Filarmonicii din Berlin. Pentru mine, care sunt un artist atât de tânăr și la început de carieră, sigur că este o mare bucurie și onoare să pot să apar în această sală, unde au cântat atâția artiști mari. A fost, cu siguranță, o onoare pentru mine.


Cum a fost colaborarea cu ceilalți muzicieni prezenți?

Sigur că este întotdeauna o mare bucurie atunci când toată lumea este foarte bine pregătită. A fost, într-adevăr, o experiență extraordinară să pot să colaborez și toată lumea a fost foarte entuziastă. Dirijorul a fost foarte drăguț, un muzician foarte bun și m-am bucurat foarte mult să am ocazia să pot colabora cu toți.


Ce proiecte mai pregătiți pentru public, mai ales pentru publicul din România?

Tocmai am primit o invitație să apar și anul viitor la Ateneu Român. Acum trebuie să găsim o dată; deocamdată nu știu să spun nimic concret, dar voi cânta în stagiunea viitoare la Ateneu. Voi participa la Concursul Arthur Rubinstein de la Tel Aviv. Din câte știu de la edițiile trecute, se transmite live pe internet. Publicul din România, dacă este interesat, poate să urmărească toți concurenții, nu numai pe mine, pentru că este un nivel foarte înalt.


Interviu realizat de Radu Mihalache