Arhivă : Interviuri Înapoi

Interviu cu violonistul Răzvan Stoica

Publicat: miercuri, 19 Februarie 2014 , ora 10.01

Câștigător al Concursului New Talent de la Bratislava, violonistul Răzvan Stoica susține o foarte bogată activitate concertistică atât în țară, cât și peste hotare. În această penultimă săptămână a lunii februarie 2014 se află alături de nou-înființata Kamerata Kronstadt într-un concert extraordinar sub bagheta lui Cristian Oroșanu, fondatorul ansamblului.

Ce impresii aveți înaintea concertului alături de Kamerata Kronstadt?

Pe dirijorul Cristian Oroșanu în cunosc de mai mulți ani însă este pentru prima oară când avem ocazia să lucrăm împreună în acest proiect cu orchestra nou înființată - Kamerata Kronstadt. Programul pe care îl interpretez este unul mai special, cu cele Patru anotimpuri de Astor Piazzolla și o piesă foarte dragă mie de Georges Bizet - Fantezia "Carmen", într-o variantă scrisă special pentru violonistul Jascha Heifetz.


Este pentru prima oară când veți concerta în Sala Patria - inaugurată anul trecut - a Filarmonicii din Brașov?

Da, este pentru prima dată. Am văzut sala pe internet, am fost foarte interesat să văd cum arată și am înțeles că are o acustică foarte bună.


Ce proiecte aveți în viitorul apropiat?

Cel mai important proiect pe care îl desfășurăm în acest moment este înregistrarea unui nou disc împreună cu sora mea Andreea Stoica; de asemenea, lucrăm împreună cu o orchestră din Olanda - Kamerata Stradivarius - cu care vom lansa un CD, cel mai probabil în luna mai.

Interviu realizat de Petra Gherasim