Arhivă : Interviuri Înapoi

Interviu cu tenorul Alfredo Pascu

Publicat: vineri, 15 Noiembrie 2013 , ora 13.03
Festivalul Viața e frumoasă 2013 se desfășoară în perioada 7-17 noiembrie. Ajuns la ediția a VI-a, evenimentul dedicat artelor spectacolului muzical strânge sub aceeași umbrelă concerte, gale și activități conexe. Festivalul este organizat de Teatrul Național de Operetă "Ion Dacian".Tenorul Alfredo Pascu este implicat în mai multe manifestări incluse în agenda festivalului.


Domnule Alfredo Pascu, o săptămână extrem de încărcată cu evenimente deosebite în viața dumneavoastră artistică.

Am debutat la începutul săptămânii cu concursul de canto Trofeul Ion Dacian, pe data de 10 și 11, când a avut loc preselecția - pe 10 și pe 11 - finala, iar acum la sfârșit de săptămână voi fi implicat în alte două evenimente. Pe data de 16, sâmbătă, la Cafe Godot, vom avea un concert atelier cu absolvenții Studioului de canto al operetei, pe care eu îl coordonez de ceva vreme. Iar pe 17, la Opera Națională București, chiar în încheierea festivalului "Viața e frumoasă!", voi avea o gală, Alfredo Pascu și invitații, de fapt și invitatele, vor fi invitate surpriză, patru invitate din străinătate, din Polonia, Rusia, Ungaria și Bulgaria, iar cea de-a cincea invitată este o debutantă, tot o absolventă a studioului de canto. După gala de la operă, în foaier aștept spectatorii să participe, să fie alături de mine la lansarea unui volum intitulat "În dialog cu Alfredo Pascu". Se dorește un fel de album cu multă imagine și un interviu amplu, în care povestesc despre mine, despre activitatea mea, despre familie, gânduri despre viață.


Există tineri interesați în acest univers al operetei?

În primăvară am avut o audiție la care s-au prezentat destui concurenți. Din păcate nu am putut să iau decât cinci, pentru că nu-mi permite timpul și cred că de la anul, din ianuarie, vom începe din nou cu altă serie de studenți. Mai ales sunt foarte mulți interesați din domeniul actoriei, cei care au voce și vor să se apropie de genul acesta de music-hall, dar și cei care fac canto clasic și vor să se perfecționeze în opereta clasică. Din păcate, la Conservator sau la Facultatea de Teatru nu se prea studiază această formă de music-hall sau operetă.


În finalul interviului nostru domnule Alfredo Pascu câteva gânduri...

Eu nu pot să spun decât că fiind de 17 ani în această instituție o consider ca o a doua mea casă, ca o altă familie a mea, de care sunt foarte, foarte apropiat și de care mă leagă nenumărate împliniri, amintiri frumoase și sper că de-acum încolo să fie totul bine.


Interviu realizat de Irina Hasnaș