Arhivă : Interviuri Înapoi

Prima ediție a Galei 'Twin Art'

Publicat: miercuri, 20 Martie 2013 , ora 13.57

Miercuri, 20 martie 2013, la Ateneul Român a avut loc prima ediție a Galei Twin Art, organizată de Fundația "Hope and Homes for Children" România. Fundația are ca obiectiv principal reformarea sistemului de protecție a copilului în așa fel încât fiecare copil aflat sub protecția statului să aibă o viață cât mai apropiată de cea dintr-o familie.

Cu această ocazie, violonistul Alexandru Tomescu - în calitate de ambasador al fundației - ne-a dat următoarea declarație:

«Eu am auzit despre Hope and Homes for Children Romania în urmă cu câțiva ani și ceea ce m-a atras la ei din primul moment a fost faptul că și-au propus un proiect uriaș, un proiect aparent irealizabil și anume acela de a readuce toți copiii orfani, toți copiii abandonați din România în sânul unor familii iubitoare. O întreprindere titanică, s-ar zice, însă, lucrând cu răbdare, cu devotament și cu o energie inepuizabilă, HHC a reușit deja ca după zece ani de muncă să închidă toate orfelinatele de tip vechi din județul Maramureș și munca lor continuă și în ziua de azi. Un calcul simplu arată că din 41 de județe au mai rămas încă 40 și sper că și prin sprijinul pe care îl voi acorda în calitate de ambasador al lor să reușim să aducem cât mai mulți copii în lumina iubirii.

Gala HHC este primul eveniment de acest fel, un eveniment care este menit să aducă laolaltă oamenii care cred în misiunea HHC. Este un eveniment care combină arta muzicii - de aceea se și numește Twin art - cu arta caritabilă, fiindcă muzica are în ea această forță de a deschide inimile oamenilor către bine, către frumos, către iubire.

Nu voi fi singur, va fi prima mea colaborare cu pianistul Andrei Licareț - un tânăr pianist extrem de activ în special în străinătate - și mă bucură foarte mult că avem ocazia să debutăm într-un moment atât de frumos și de semnificativ. Principesa Marina Sturdza - președinta de onoare a asociației - va fi acolo și, de asemenea, va adresa câteva cuvinte de mulțumire. Malvina Cservenschi a creat special pentru această gală o bijuterie care se numește "Wings of Hope", care va fi pusă în vânzare în beneficiul HHC-ului, Sorin Enache a decis să doneze o colecție de obiecte extrem de valoroase, tocmai pentru a strânge noi fonduri pentru HHC. Jurnalista Amalia Enache, de asemenea, va fi acolo și va sprijini gala. Totul va fi prezentat de Mihai Călin. Eu cred că atunci când se adună atâtea energii pozitive, de oameni buni, nu poate fi decât un lucru frumos.»

Andreea Chiselev