Arhivă : Interviuri Înapoi

Interviu cu soprana Irina Iordăchescu

Publicat: miercuri, 6 Martie 2013 , ora 13.47

Opera Națională București marchează miercuri, 6 martie 2013, împlinirea a 160 de ani de la premiera operei Traviata de Giuseppe Verdi. Cu această ocazie, spectacolul va avea în distribuție pe soprana Irina Iordăchescu, tenorul Cristian Mogoșan și baritonul Iordache Basalic în rolurile Violetta Valery, Alfredo Germont, respectiv Giorgio Germont. La pupitrul dirijoral se va afla Vlad Conta.

Cu acest prilej, soprana Irina Iordăchescu ne-a acordat un scurt interviu:


Ce reprezintă pentru tine rolul Violetta, cântat tocmai în această zi la Operă?

În primul rând este un rol de suflet, poate cel mai drag, cel mai apropiat și care mi-a adus cele mai mari satisfacții când l-am cântat atât în țară, cât și în străinătate. În egală măsură mă emoționează să știu că de atâtea ori tatăl meu a cântat rolul lui Germont tatăl și îmi pare foarte rău că n-am apucat măcar o dată să-l cânt alături de el pe scenă.


Ce are montarea din această seară special?

Este o montare pur clasică, forte atentă la detalii, la trăirile celor două personaje principale în ce privește relația de iubire dintre Alfredo și Violetta. Este, se pare, o producție care a prins foarte tare la public, pentru că la noi Traviata se joacă întotdeauna cu casa plină.


Cum s-a sudat echipa interpretativă din acest spectacol?

Există o chimie extraordinară între toți cei care se întâlnesc pe scenă, deși de multe ori nu suntem aceiași. De această dată voi cânta cu Cristian Mogoșan - pentru prima oară alături de el în această producție. Am avut ocazia să cânt și cu Lucian Corchiș sau cu Iordache Basalic în rolul lui Germont. Deci, nu suntem aceiași de fiecare dată, dar se pare că funcționează perfect această chimie, indiferent cine ar fi în rolurile principale.

Interviu realizat de Sorina Goia