Arhivă : Interviuri Înapoi

Se apropie cea de-a XVI-a ediție a Concursului 'Remember Enescu'

Publicat: marți, 5 Martie 2013 , ora 14.50

Alexandru Tomescu va fi directorul Concursului "Remember Enescu" organizat de fundația cu același nume, concurs ce se va desfășura la Sinaia între 1 și 4 mai 2013.

Detalii despre acest eveniment ne-a oferit chiar violonistul Alexandru Tomescu:

«Este vorba despre o fundație al cărei scop este celebrarea personalității marelui compozitor George Enescu în special în rândul tinerilor care ar trebui să-l cunoască mai bine și să-l aibă pe George Enescu drept un exemplu. Este o fundație înființată de părinții mei în urmă cu mai bine de 16 ani. De atunci au avut loc nenumărate festivaluri, masterclass-uri, sute de concerte pentru copii și tineri organizate în București și în foarte multe orașe din țară. Scopul fundației este acela de a construi o punte între viața școlar, care nu oferă foarte multe oportunități de a cânta pe scene și viața ulterioară de muzician concertist, de muzician care se produce în mod curent pe scene.

Copiii care fac parte din fundație au ocazia să cânte în foarte multe locuri și acest lucru le va servi foarte mult ulterior. În mod special Concursul Internațional "Remember Enescu" poate fi o trambulină în acest sens, fiindcă este vorba nu doar despre competiția propriu-zisă, cât și despre beneficiile pe care le are câștigătorul concursului. Anul acesta, pentru ediția a XVI-a, marele premiu va avea o mulțime de surprize pentru câștigătorul său - nu doar importante sume în bani sau o vioară de maestru, ci și angajamente de concerte în România și în străinătate, burse oferite de Festivalul SoNoRo, de exemplu, sau de Young Artist International din SUA, un lucru care sunt sigur că îi va determina pe foarte mulți violoniști să ia calea Sinaiei. Concursul are loc în Casa memorială "George Enescu", la vila Luminiș din Sinaia, în luna mai.»

Declarație preluată de Petra Gherasim