Arhivă : Interviuri Înapoi

Mezzo-soprana Cornelia Oncioiu la Opera din Paris

Publicat: joi, 28 Februarie 2013 , ora 8.04
Mezzo-soprana Cornelia Oncioiu interpretează în această perioadă rolul Tisbe din opera Cenușăreasa de Gioacchino Rossini la Opera din Paris, alături de Antonio Siragusa - Don Ramiro, Riccardo Novaro - Dandini, Simone Alaimo - Don Magnifico și Jeannette Fischer - Clorinda. Cu această ocazie, Cornelia Oncioiu ne-a oferit într-un interviu detalii despre această producție, despre colaborarea cu ceilalți artiști din echipă dar și despre proiectele sale viitoare.

Cum ați descrie această montare a lui Jean Pierre Ponnelle și rolul dumneavoastră?

Este o montare în care mi se cere o muncă de extremă minuțiozitate, care este comică, plină de momente năstrușnice, să spunem așa. Îmi face plăcere să fiu în această producție, pentru că sunt 44 de ani de când s-a făcut prima dată și este o onoare să fii în aceeași producție care a fost pe toate scenele lumii în tot acest timp.


Cum colaborați cu ceilalți artiști, cu dirijorul Bruno Campanella, un dirijor recunoscut în domeniul operei italiene?

Foarte bine. Domnul Campanella este foarte drăguț cu noi, este ca un tată, foarte călduros și tot ceea ce ne spune primim cu mare plăcere, iar eu sunt deschisă la sugestiile dumnealui. Cu ceilalți parteneri avem relații foarte plăcute, ne înțelegem foarte bine, cei mai mulți dintre colegi sunt italieni de origine. Simone Alaimo, veteranul producției, este o persoană care ne ajută, ne învață, ne corectează când este nevoie, pentru că el cunoaște această producție de foarte mult timp. Realizatorul regiei, Grischa Asagaroff a lucrat cu noi două zile, pentru că nu a putut mai mult, ne-a corectat și ne-a îndrumat foarte bine în ceea ce era necesar. Pe plan muzical mă înțeleg foarte bine cu ceilalți artiști, ansamblul este echilibrat, vocile se potrivesc foarte bine una cu cealaltă.


Ce alte proiecte se află pe agenda dumneavoastră în perioada următoare?

După ce se termină Cenerentola, pe 25 martie, o să vin în România să fac Requiemul de Dvoűák la Sala Radio, apoi la Opera din Paris în stagiunea următoare voi juca în Lucia di Lammermoor, Madama Butterfly, Traviata, Violul Lucreției de Britten și la Nantes o să fiu în Peleas și Melisande.


Interviu realizat de Andreea Chiselev