Arhivă : Interviuri Înapoi

Music ON 2010 – o nouă ediție a turneului național

Publicat: luni, 18 Octombrie 2010 , ora 8.40

Violonistul Alexandru Tomescu, violoncelistul Răzvan Suma și pianistul Horia Mihail au pornit seria celor cincisprezece recitaluri ale turneului național MusicON din acest an. În perioada 10 octombrie – 21 noiembrie 2010, membrii Romanian Piano Trio vor vizita treisprezece orașe din țară, printre care Timișoara, Cluj, Pitești, Iași, Brașov sau București. Mai multe informații despre această ediție a turneului MusicON am aflat dintr-un interviu cu violoncelistul Răzvan Suma.


Vă aflați deja la cel de-al cincilea turneu MusicON. Care sunt noutățile acestui an?

Orașe noi, de exemplu pe 10 octombrie am fost la Hunedoara, oraș în care nu am mai cântat sau Reșița, pe 14 octombrie. Ideea este însă aceeași; să ne adresăm în principal tinerilor, să-i aducem în sălile de concert. Bineînțeles, nu neglijăm publicul avizat, de prezența căruia ne bucurăm foarte mult. O noutate ar putea fi repertoriul. Este pentru prima dată când interpretăm în cadrul acestor turnee muzică franceză și anume Ravel, autorul unui Trio superb.


Cum au fost alese lucrările din program?

După nenumărate audiții am ales două Trio-uri: vestitul Trio Dumky al lui Dvoűák și Trioul de Ravel, care este o noutate interpretativă și pentru noi. Ne bucurăm de amândouă la fel de mult, cu toate că este vorba despre atmosfere diferite. Suntem acum, la începutul turneului, ca o mașină neîncălzită, încercăm să ne încălzim din mers.


Veți vizita până pe 21 noiembrie un total de paisprezece orașe din țară. Care sunt cele mai mari satisfacții ale unui turneu de o asemenea amploare?

Satisfacțiile sunt majore, în primul rând ajungem după aceste cincisprezece-șaisprezece concerte să cântăm la un nivel extraordinar din punct de vedere profesional. Iar în cadrul trioului, conexiunile dintre noi se strâng foarte mult. Apoi, întâlnim un public foarte diversificat. Satisfacțiile sunt imense pentru că ne dăm seama că oamenii vin la concert cu inima deschisă, pregătiți pentru a primi ceea ce noi le oferim.


Interviu realizat de Andreea Chiselev