Arhivă : Interviuri Înapoi

Festivalul 'Toamna Muzicală Clujeană'

Publicat: vineri, 1 Octombrie 2010 , ora 14.04
Festivalul "Toamna muzicală clujeană", ajuns la cea de-a 44-a ediție, se desfășoară în 2010 între 29 septembrie și 22 octombrie, în organizarea Filarmonicii "Transilvania" din Cluj-Napoca. Sunt invitați artiști din Franța, Anglia și Italia, muzicieni de renume ai României, clujeni consacrați pe scenele lumii, iar repertoriul acoperă un larg spectru stilistic, atât prin lucrări camerale, simfonice și concertante consacrate, cât și prin bijuterii muzicale necunoscute din epoca renascentistă, barocă sau din cea contemporană.


Iată ce ne-a declarat despre acest eveniment Marius Tabacu, directorul Filarmonicii:

"Este prima ediție pe care o facem în colaborare cu Centrul Cultural Francez, motiv pentru care Festivalul începe în 29 septembrie și nu în 1 octombrie, cum era prevăzut inițial. Această colaborare aduce niște pete de culoare foarte interesante în festivalul nostru. Este vorba despre mai multe concerte de muzică veche, în special franceză.

Urmează ca din 1 octombrie să intrăm în făgașul normal al Festivalului. Avem în 23 de zile 20 de concerte, deci am putea spune că este ziua și concertul. Printre invitați îi avem pe Horia Andreescu și Ladislau Horvath - clujeanul nostru care trăiește și lucrează la Florența. Va fi, deci, un program plin."

Declarație preluată de Larisa Clempuș