Arhivă : Interviuri Înapoi

Interviu cu soprana Ana Cebotari

Publicat: vineri, 24 Septembrie 2010 , ora 13.44

Soprana Ana Cebotari și Orchestra Filarmonicii "George Enescu" au evoluat în 22 septembrie 2010 la Ateneul Român, sub bagheta dirijorului Jin Wang, în cadrul seriei Serate muzicale în București, organizată de Asociația Culturală "Lanto Arte". În program au figurat arii și uverturi din opere italiene, semnate de Gioacchino Rossini, Giuseppe Verdi și Giacomo Puccini.

Despre acest concert ne-a vorbit solista serii, Ana Cebotari, în următorul interviu:


Vă aflați la prima colaborare cu Orchestra Filarmonicii "G. Enescu"?

Da, este o onoare și un început pentru cariera mea. De aceea îmi pun foarte mare nădejde în acest spectacol. Am avut două întâlniri cu maestrul Jin Wang și am avut foarte multe lucruri interesante de învățat de la dumnealui. Mă simt onorată să îl am în preajmă. Orchestra am văzut că m-a plăcut și asta mi-a dat și mai mult curaj.


Cum ați descrie programul seratei de la Ateneu?

Pentru mine este o provocare, un program foarte frumos și dificil în egală măsură. Aria Violetei din opera «Traviata» de Giuseppe Verdi este, de exemplu, una din cele mai dificile arii de soprană, dar eu cred că o să fac față cu bine. În plus, trebuia să alegem ceva variat, frumos, pentru orice tip de ascultător. Așadar, piesele din repertoriu sunt foarte cunoscute.

Larisa Clempuș