Arhivă : Interviuri Înapoi

O nouă stagiune a Filarmonicii 'George Enescu'

Publicat: joi, 23 Septembrie 2010 , ora 15.38

În 23 septembrie 2010 se deschide stagiunea 2010-2011 a Filarmonicii "George Enescu". Despre structura acesteia, ne-a vorbit Andrei Dimitriu, directorul instituției:


"Deschidem stagiunea cu Simfonia a 2-a de Mahler. La pupitru va fi cunoscutul dirijor deja familiarizat cu spațiul românesc, Jin Wang, care dirijează și la Radio printre altele. Concertele vor continua în tradiționalul ritm - joi și vineri. În prima parte a stagiunii vor dirija doi maeștri, care sunt de menționat pentru calitatea actului artistic - Horia Andreescu și Cristian Badea.

Mai amintesc, tot la categoria evenimente, deschiderea seriei de conferințe la Ateneu luni, 27 septembrie 2010, cu dialogul între Hertha Mûller - recent laureată a Premiului Nobel pentru literatură și Gabriel Liiceanu, cu un preambul muzical oferit de Dan Grigore.

Se vor relua concertele educative, unul pe lună, cu maeștrii Ilarion Ionescu Galați și Horia Andreescu.

Vom acorda muzicii românești un spațiu, în prima miercuri din lună. Momentul acesta va fi gestionat împreună cu Universitatea Națională de Muzică din București și Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Vom avea invitați în stagiune mai mult soliști români: Cristian Rațiu, Marin Cazacu, Nicolae Licareț, Viniciu Moroianu, Mihaela Martin, Dan Grigore, Ilinca Dumitrescu. De asemenea, va reveni la Filarmonică violonista Sarah Chang și sperăm ca în partea a doua a stagiunii să avem și mai multe oferte."


Declarație preluată de Larisa Clempuș