Arhivă : Interviuri Înapoi

Festivalul de Muzică Academică de la Sighișoara

Publicat: joi, 5 August 2010 , ora 13.06

În data 1 august 2010 a început la Sighișoara cea de-a XVII-a ediție a Festivalului de Muzică Academică, festival ce se va încheia în 11 august.

Directorul său artistic, violonistul Alexandru Gavrilovici ne-a acordat o scurtă declarație privind caracteristica acestei ediții:


"Vă pot spune cu plăcere că, în aceste timpuri destul de urgisite, Academia se extinde. Sunt 18 profesori de foarte mare valoare. Cred că am ajuns la un punct culminant în acest an.

În data de 1 august a avut loc concertul de deschidere, la care domnul David Pia, laureat al Concursului "Ceaikovski" de la Moscova, a susținut un recital senzațional. Sala a fost arhiplină, pe o ploaie torențială, ceea ce înseamnă că începe să se formeze un vad pentru acest gen de muzică și publicul fidel pe care-l avem de atâția ani a fost din nou prezent.

În data de 2 august au concertat Imre Rohmann și Tunde Kurutz, ambii profesori la Universitatea "Mozarteum" din Salzburg. În 2010 este, după cum, știți, an Schumann în toată lumea, iar noi vom include în cele 10 concerte lucrări de Robert Schumann, în afara repertoriului elvețian, fiindcă această acțiune este o punte între Elveția și România, țara unde activez profesional și țara mea de origine."

Declarație preluată de Ioana Marghita