Arhivă : Interviuri Înapoi

Academia ICon Arts la cea de-a 8-a ediție

Publicat: joi, 29 Iulie 2010 , ora 15.00

Compoziție, muzicologie, interpretare, orchestră, muzică de cameră, ansamblu coral, jazz, dans, artă dramatică, fotografie, film – sunt cursurile oferite în acest an de Academia ICon Arts, sub titulatura “Școala internațională de artă contemporană”. Atenția nu se îndreaptă însă doar asupra studenților participanți, ci și asupra publicului iubitor de muzică din zona Sibiului, invitat să audieze concertele Festivalului de Muzică Contemporană din cadrul Academiei. Mai multe informații despre această ediție ne-a oferit Costin Neagu, PR Manager ICon Arts.


Care sunt noutățile celei de-a 8-a ediții a Festivalului și Academiei ICon Arts?

Academia ICon Arts reunește un curs internațional de artă contemporană, un concurs cu premii și un festival de concerte și spectacole. Acest festival este în 2010 extins în locuri noi și variate, pentru publicul sibian și nu numai. Locurile sunt, de asemenea, și în afara orașului Sibiu, la Sighișoara sau Târgu Mureș.


Vorbind despre noile locuri de desfășurare a concertelor – în ce mod contribuie acestea la diversificarea publicului?

Este o încercare permanentă a noastră de a oferi publicului concerte de muzică clasică, jazz, happenning-uri de dans sau expoziții de fotografie în locuri cât mai variate, pentru a realiza un festival unitar, dar în același timp extrem de variat.


Este numărul artiștilor invitați și al cursanților în creștere față de edițiile precedente?

Bineînțeles, dar mai importantă decât creșterea numerică este calitatea, varietatea cursurilor.


Aveți ca preocupare permanentă comunicarea accesibilă a mesajului artistic. Cum reușește de fapt ICon Arts să accesibilizeze arta contemporană?

Este, într-adevăr, una dintre dorințele noastre, să facem arta contemporană cât mai cunoscută, cât mai bine înțeleasă de către publicul larg. Nu ne-am dorit nici o secundă să ne cantonăm în niște rețete facile pentru succes, ci dimpotrivă să inovăm permanent și să aducem publicul larg alături de artă, atât în desfășurarea ei cât și, dacă se poate, în creație.

Interviu realizat de Andreea Chiselev