Arhivă : Interviuri Înapoi

Interviu cu Andras Chiriliuc - Presedintele Asociatiei Joseph Schmidt

Publicat: vineri, 15 Ianuarie 2010 , ora 16.32
Posta Româna a lansat de curând un timbru comemorativ dedicat tenorului bucovinean Joseph Schmidt. Amanunte în interviul realizat cu Presedintele Asociatiei Joseph Schmidt, Andras Chiriliuc.

Termenul de "întreg postal" este un termen tehnic pe care agentiile filatelice sau, mai bine zis, reprezentantele filatelice ale fiecarui stat le realizeaza în ocazii speciale; de obicei se întâmpla pentru a comemora sau a celebra un eveniment deosebit sau o anume personalitate dintr-un anumit spatiu, o arie culturala. În cazul acesta, acest întreg postal s-a referit cu precadere la Joseph Schmidt si la faptul ca s-au împlinit 105 ani de la nasterea marelui tenor, marelui artist nascut în Bucovina, la 4 martie 1904. Întregul postal reprezentinta practic plicul cu imaginea marelui tenor si, totodata, cu timbrul atasat din start, astfel ca plicul acesta sa poata ajunge direct la persoanele carora le este destinat.


Care ar fi celelalte manifestari programate în 2010 în ideea omagierii tenorului Joseph Schmidt?

Dorim sa realizam cea de-a treia editie a Concursului international de canto "Joseph Schmidt". Apoi dorim sa itineram "Joseph Schmidt Expo", în care avem imagini, programe de concert si multe date legate de marele tenor. Sa continuam cu seria omagierilor marilor personalitati ale culturii într-o Gala speciala Joseph Schmidt, oferindu-le Medalia jubiliara Joseph Schmidt. În ultimul rând avem un proiect foarte frumos "Suceava Theatre Company" - "Compania teatrala Suceava", prin care vom desfasura în acest al doilea an de existenta o serie întreaga de spectacole atât în România, cât si în afara spatiului românesc.
Interviu realizat de Alexandra Cebuc