Înapoi

Dirijorul Jin Wang readuce magia dansului la Filarmonica George Enescu, în primele două concerte simfonice cu public din 2022

Publicat: miercuri, 5 Ianuarie 2022 , ora 16.30

Joi, 13 și vineri, 14 ianuarie 2021 , Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu" va fi condusă de dirijorul Jin Wang, în primele două concerte simfonice cu public ale anului 2022. Programul concertelor susținute de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, va cuprinde dansuri de Piotr Ilici Ceaikovski, Johannes Brahms, Johann Strauss I, Johann Strauss II, Antonin Dvoűák ș.a. "Acum doi ani, intrarea în carantina provocată de Covid-19 mi-a întrerupt repetiția cu Orchestra Filarmonicii George Enescu, aflându-ne cu toții pe scenă în acel moment. Artiștii au avut mult de suferit de atunci, dar acum sunt foarte fericit că mă aflu din nou în fața publicului bucureștean pentru a prezenta acest program plin de bucurie și de speranță pentru 2022. În acest concert ne vom bucura prin muzică de strălucirea patrimoniului cultural european, ascultând bijuteriile sonore ale lui Johann Strauss, Dvorak, Brahms, Ceaikovski sau Sabin Păutza și sărbătorind reîntoarcerea la Ateneul Român. Vă doresc tuturor un An Nou fericit și frumos și vă urez bun venit la primul concert al Filarmonicii George Enescu din 2022!", declară dirijorul Jin Wang.

CONCERT SIMFONIC CU PUBLIC

13 și 14 ianuarie 2021, Sala mare a Ateneului Român, ora 19.00

Orchestra simfonică și Corul Filarmonicii "George Enescu"

Dirijor
JIN WANG

Program

Johann Strauss
Uvertura Liliacul

Johann Strauss
Tritsch Tratsch Polka

Johannes Brahms
Dans ungar nr. 5

Antonin Dvoűák
Dans slav, op. 72, nr. 2

Piotr Ilici Ceaikovski
Marea poloneză
Dans spaniol

Sabin Pautza
"Game II"

Franz von Suppé
Uvertura Cavaleria ușoară

Johann Strauss
Marș persan

Johann Strauss
Valsul Vocea primăverii

Johann Strauss
Polka Fără griji

Sabin Pautza
Russian Medley

Johann Strauss
Valsul Dunărea albastră

Johann Strauss - tatăl
Marșul Radetzky

Prețurile biletelor sunt:

Categoria I : 110 lei;

Categoria II : 100 lei.

Biletele se pot procura:


- De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75

-Online, accesand site-ul www.fge.org.ro - sectiunea "Calendar".Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

Accesul în sala Ateneului Român este permis "cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 și este asigurată purtarea măștii de protecție". Verificarea acestor condiții se va face înainte de accesul în incinta Ateneului Român.