Înapoi

Ansamblul PlaCello - UVERTURA 2021

Publicat: marți, 12 Octombrie 2021 , ora 13.24

Răzvan Suma, Ștefan Cazacu, Ella Bokor și Mircea Marian, unii dintre cei mai talentați violonceliști români din prezent, propun publicului o incursiune muzicală inedită, ce cuprinde aranjamente ale unora dintre cele mai faimoase uverturi.

Turneul național UVERTURA se va desfășura în această toamnă în orașele Reghin, Bacău, Sibiu și București și propune prin repertoriul ales, transcripții ale celor mai faimoase uverturi de Piotr Ilici Tchakovsky, Wolfgang Amadeus Mozart, Gioachino Rossini, Giuseppe Verdi, Georg Friedrich Händel și Marc-Antoine Charpentier, în aranjamente pentru patru violoncele.

Ascultă Bărbierul din Sevilla de Gioachino Rossini.

Ansamblul PlaCello și Proiectul UVERTURA au apărut la inițiativa violoncelistului Răzvan Suma în anul 2019 - "Parcă nu ne-am săturat de acest imens izvor de frumusețe - partener fidel de viață, violoncelul. Am plusat: Ansamblul PlaCello format din patru violonceliști este de fapt un vis la început de noapte. Știind ce înseamnă să construiești un grup de muzică de cameră, sperăm ca "noaptea" să fie cât mai lungă și ne bucurăm de primii doi ani de colaborare. " - declară Răzvan Suma.

Organizatorul turneului național UVERTURA este Asociația Culturală PlaCello care fost inființată în anul 2020 cu obiectivul de a ajuta la dezvoltarea nivelului artistic muzical în România prin organizarea de concerte, turnee și masterclass-uri. Prin proiectele organizate de Asociația Culturală PlaCello ne adresăm unui public de toate vârstele și stabilim noi moduri de comunicare și interacțiune umană, promovând muzica de cea mai bună calitate - clasică sau fusion - pe scenele naționale și internaționale.

Cu un repertoriu variat și accesibil pentru public, Ansamblul PlaCello interpretează repertorii clasice și muzică de divertisment în formulă de două până la șase violoncele. În 2021 Ansamblul PlaCello a avut deosebita plăcere să concerteze alături de Blaise Déjardin, violoncelist și aranjator al Boston Cello Quartet, unul dintre cele mai renumite cvartete de violoncele din lume.

Până în prezent Ansamblul PlaCello a susținut concerte în cadrul unor renumtie festivaluri (ICon Arts, Vară Magică, ArtSafari 2020, Poezie și Muzică din Bistrița), au fost invitați la filarmonici din România (Filarmonicile din Satu Mare, Brașov și Sibiu) dar și în străinătate (Grecia și Vietnam), au concertat pe scene virtuale/online (TAMTAM, ICR New York, Propatria) și au participat la proiectul educațional Pavilionul Muzical din Timișoara 2021.

PROGRAMUL CONCERTELOR TURNEULUI NAȚIONAL UVERTURA:

18 octombrie: Bacău, Filarmonica Mihail Jora, ora 18:30

20 octombrie: Reghin, Casa de Cultură Eugen Nicoară, ora 19:00

22 octombrie: Sibiu, Filarmonica din Sibiu, sala Thalia, ora 19:00

27 octombrie: București, Sala Radio, ora 19:00

29 octombrie: București, Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti, Sala de Concerte, ora 12:00. Concert interactiv cu caracter educațional organizat în parteneriat cu C.N.A. Dinu Lipatti și MiniCellos - Intrarea liberă, în limita locurilor disponibile.

Biletele pot fi achiziționate de pe site-uri partenere și de la casele de bilete ale sălilor în care vor avea loc concertele în fiecare oraș.