Arhivă articole : Reportaje

Arhiva : 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 |

AUDIO. Ascultă 5 minute de muzică clasică - vizită la magazinul Cora, Sun Plaza

Publicat: vineri, 30 Martie 2018 , ora 11.02
 

Mă întreb dacă există vreo persoană care să fi mers la hypermarket în ideea că va asculta acolo muzică de calitate. Mă îndoiesc, însă niciodată nu știi când se poate ivi vreo surpriză, mai ales că ne aflăm în luna de desfășurare a campaniei Ascultă 5 minute de muzică clasică, o campanie marca Radio România Muzical. De o surpriză sonoră au avut parte clienții magazinului Cora din Sun Plaza, ieri, pe la ora 14. Iată câteva reacții ale celor prezenți:


Cum vi s-a părut schimbarea când ați trecut de la muzică clasică?

- E ok, foarte ok. Puțin mai relaxant, puțin mai detensionat.

- Foarte bună. Te ascunzi pe un fond muzical, este nemaipomenit. Muzica e o mângâiere a sufletului.

Desigur, nu de fiecare dată ai ocazia să asculți, atunci când ești la cumpărături, partea a II-a din Concertul în re minor pentru oboi și orchestră de Alessandro Marcello, mai ales într-o transcripție pentru pian realizată de Francois Joel Thiollier. Acest opus frumos și intim, mai rar întâlnit, a stârnit curiozitatea și interesul celor prezenți:

- Se simte altfel, cine e cunoscător de muzică clasică, clar trăiește momentul și e plăcut surprins să audă în magazin așa ceva.

- Mie îmi place orice fel de muzică. Pentru mine e foarte binevenit.

Acestea sunt doar câteva dintre reacțiile celor care au luat contact în direct cu proiectul Ascultă 5 minute de muzică clasică. Aveți și dumneavoastră ocazia să fiți plăcut surprinți în cele mai neașteptate locuri, până în 31 martie.


Reportaj realizat de Radu Mihalache