Votează discul de muzică clasică al anului 2016

VIDEO. Rolando Villazon - albumul –„Treasures of Bel Canto” CD Review, 7 martie

Scor : 4.13 ( 23 voturi)

"Așa cum le auzeam eu în cap, ele cereau a fi interpretate cu orchestra" - Rolando Villazon

Un album de "comori ale Bel Canto-ului" vă aduc în atenție. Este vorba despre discul lansat în octombrie 2015 de tenorul francez de origine mexicană Rolando Villazon. În fapt, el este alcătuit din arii de salon italiene din secolul 18, semnate de Bellini, Donizetti, Rossini și Verdi. Cele mai multe dintre ele au fost scrise în original pentru voce și pian, dar Villazon a cerut ca ele să aibă un acompaniament orchestral, declarând:" așa cum le auzeam eu în cap, ele cereau a fi interpretate cu orchestra". Orchestrațiile au fost realizate de Robert Sadin și Daniel Barnidge. Cei doi au încercat să realizeze un acompaniament orchestral imaginativ, să păstreze din discreția cu care pianul însoțea vocea în cadrul ceva mai intim al saloanelor muzicale de altă dată, cu bun gust și apt pentru a se potrivi generozității interpretative a lui Rolando Villazon.
 Arii scoase din salon pentru scenă

Rolando Villazon cântă aceste bijuterii bel-canto cu o dezarmantă candoare și cu exces de generozitate aș spune, poate din dorința de a face ca aceste așa-zise arii de salon să capete strălucirea creațiilor scenice ale celor 4 creatori. Timbrul său distinctiv, ușor gutural, dialoghează cu Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino dirijată de Marco Armiliato cu teatralitatea pe care o cere opera bel-canto. Un argument în acest sens este momentul rossinian "Tirana pour deux voix (Les amants de Seville)" pe care Rolando Villazon il cântă în duet cu invitata sa specială, mezzosoprana Cecila Bartoli.

 

Așadar iată câteva argumente pentru a lua în considerare albumul "Rolando Villazon -Treasures of Bel Canto" atunci când participați la campania"Votează discul de muzică clasică al anului 2016"

Nu ratați rubrica CD-Review, rubrica din emisiunea "Arpeggio" de luni, 7 martie, ora 11.30, la Radio România Muzical.

Gabriel Marica


Nume, prenume

Localitatea

Vârsta


Comentariu