Discul de muzică clasică al anului 2015

VIDEO. 'Petrică și lupul la Hollywood', narator Alice Cooper - Music box, 30 noiembrie și 6 decembrie

5 4 3 2 1

Scor : 3.89 ( 9 voturi)

Un album cu totul altfel, un cadou de Moș Nicolae pentru toții copiii de la 4 la 99 ani: Petrică și lupul la Hollywood. Da, o poveste în spirit contemporan, despre acel Petrică portretizat cândva de muzica și povestea realizate de Serghei Prokofiev, o producție lansată în 13 noiembrie 2015 sub sigla celebrei case de discuri Deutsche Grammophon. Ceea ce veți asculta este de fapt o piesă de teatru radiofonic ce-l are în prim plan pe celebrul rocker Alice Cooper, povestitor, dar și interpret al celorlalte personaje, coloana sonoră fiind alcătuită ingenios atât din muzica originală semnată de Prokofiev, cât și lucrări ale altor compozitori, printre ei Elgar, Gershwin, Wagner, Mahler, Puccini, Smetana, înregistrate special pentru această producție de Orchestra de Tineret a Germaniei, condusă de Alexander Shelley.

Sigur că surpriza este faptul că Alice Cooper, recunoscut ca un răzvrătit rocker obișnuit să șocheze cu orice preț, a ales să se implice într-un asemenea proiect.

Alice Cooper: Nu am făcut niciodată așa ceva și după 45-50 ani de activitate, când apare ceva ce nu ai mai făcut niciodată, sari în sus și spui: "Da, vreau să încerc asta!" Mai ales când este vorba despre Petrică și lupul, ceva ce fiecare copil a citit și când realizezi că vei interpreta toate personajele, e o provocare. Am mai jucat teatru, însă să înregistrezi doar vocea, fără niciun suport vizual, bazându-te doar pe voce, e într-adevăr o provocare.

Referitor la Petrică și lupul, cred că toți ne aducem aminte mai ales de muzică decât de povestea citită. Pentru mine, a fost o întoarcere în timp, când aveam 5,6,7 ani și eram Michigan. Mi-o aduc aminte pe mama care-mi punea această înregistrare și de cum urmăream cum muzica definește personajele.

Petrică și lupul la Hollywood - o poveste în limba engleză care pornește cu momentul în care rusul Petrică, orfan, vine la bunicul său din America, stabilit la Los Angeles. În 13 noiembrie 2015, casa Deutsche Grammophon a lansat nu numai un album audio, ci și o aplicație pentru Ipad animată, prin care copiii pot interacționa cu personajele. De altfel, mai multe despre această inedită producție, un model, cred, de promovare a muzicii clasice în rândul generației tinere, puteți afla în videoclipul de prezentare.


Albumul integral poate fi ascultat la Radio România Muzical luni, 30 noiembrie, ora 19.00, în reluare duminică, 6 decembrie, de la ora 13.05. Albumul este inclus și în cadrul campaniei Votează discul de muzică clasică al anului 2015.

Cristina Comandașu


Nume, prenume

Localitatea

Vârsta


Comentariu