Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concertele roz vin la Sala Radio - un nou proiect marca RRM în colaborare cu Orchestrele Radio România

Publicat: miercuri, 27 Mai 2020 , ora 0.00
Radio România Muzical și Orchestrele Radio România deschid Sala Radio, prin organizarea unor concerte susținute fără spectatori, însă cu publicul larg al celor care pot asculta de acasă, pe frecvențele radioului public. Proiectul intitulat "Concertele roz" reprezintă un prim pas spre revenirea la normalitate, o pată de culoare roz într-o lume gri, simbol pentru speranță și vitalitate. Începând din 3 iunie și până în 9 iulie, pe parcursul a 6 săptămâni, Radio România Muzical și Orchestrele Radio România propun câte două concerte săptămânal, în direct de la Sala Radio pe frecvențele Radio România Muzical și Radio România Cultural.
Ziua de miercuri este dedicată muzicii lui Ludwig van Beethoven, soliștii concertiști ai Orchestrelor Radio România, instrumentiști din Orchestrele Radio România și alți muzicieni invitați abordând partituri camerale semnate de compozitorul de la nașterea căruia se împlinesc anul acesta 250 ani. Joia este dedicată jazzului și propune proiectul Alone Together Jazz Series derulat de membri ai Big Band-ului Radio România. Ultimul concert al seriei va fi susținut de Sorin Zlat Trio, ansamblul selectat de Radio România Muzical pentru participarea la Euroradio Jazz Competition 2020.
Toate concertele vor fi transmise în direct, începând cu ora 19.00, la Radio România Muzical și Radio România Cultural. Comentariul este asigurat, chiar din sala de concert, de Irina Cristina Vasilescu, realizator Radio România Muzical, pentru seria Beethoven și de Cristian Marica, redactor șef Radio România Cultural și prezentator al Stagiunii de Jazz de Teatrul Act, produsă de Radio România Muzical și Orchestrele Radio România, pentru seria de jazz.
Concertele pot fi urmărite, de asemenea, în format video pe conturile facebook și youtube Radio România Muzical și Orchestrele și Corurile Radio România: sâmbăta și duminica, începând cu data de 6 iunie, înregistrările concertelor sunt programate, de la ora 18.00, în regim de premieră.
Ioana Marghita