Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Diana Jipa și Ștefan Doniga, Sînziana Mircea, Cătălin Milea și Matei Ioachimescu - recitaluri online

Publicat: vineri, 3 Aprilie 2020 , ora 0.00

În această perioadă când toate evenimentele cu public au fost anulate, Radio România Muzical vine în sprijinul muzicienilor care susțin recitaluri în direct, online, pe propriul site sau cont de socializare.
Mai mult, putem găzdui pe site-ul și contul nostru Facebook aceste evenimente live. Pentru concerte transmise în direct (și) pe site-ul nostru, avem nevoie de codul embeded al transmisiunii, iar pentru live pe Facebook, recomandăm crearea unui eveniment cu Radio România Muzical co-hosting.
Astăzi, 3 aprilie, pianistul Ștefan Doniga și violonista Diana Jipa propun al doilea recital din seria Live Classic, începând cu ora 18,30. Sub titlul Romanian Reloaded, recitalul va reuni piese românești precum Marșul lui Henri de Dinu Lipatti, Elegie pentru vioară și pian de Alfonso Castaldi sau Pașii din ciclul de lieduri Trei cântece pentru Til de Felicia Donceanu, în aranjamente realizate de Ștefan Doniga și Diana Jipa.
Tot în 3 aprilie are loc cel de al treilea recital din seria online #staiacasă, propusă de pianista Sînziana Mircea. Începând cu ora 19.00, veți putea audia piese pop sau lucrări din repertoriul de jazz, semnate de artiști precum Nat King Cole, Ludovico Einaudi, Frank Sinatra, Dean Martin, Queen și Coldplay. Sînziana Mircea îl va avea ca invitat pe compozitorul Andrei Tudor. Recitalul va fi transmis pe pagina de Facebook a artistei, pe paginile Radio România Muzical și MuseArt Academy.
Un nou concert live din seria Jazz în sufragerie - Gustări muzicale propusă de saxofonistul Cătălin Milea va avea loc duminică, 5 aprilie 2020, de la ora 15,00. De data aceasta, invitat va fi duetul Mara Halunga & Cauê De Marinis, care va interpreta muzică braziliană. Donațiile obținute în urma evenimentului vor fi folosite pentru susținerea copiilor din cadrul Fundației Copii în dificultate.

Marți, 7 aprilie, flautistul Matei Ioachimescu va prezenta cel de-al doilea recital live din seria L'isolation. Muzicianul propune un program intitulat Despre îndrăgostire, cu piese de Johannes Donjon, Jakob Elkin, Diana Rotaru și Roberto di Marino. Ora de începere: 16,30.

Larisa Clempuș