Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concursul George Enescu își prelungește termenul pentru înscrierea candidaților

Publicat: marți, 24 Martie 2020 , ora 14.24
Concursul Internațional George Enescu își prelungește termenul pentru înscrierea candidaților până la 1 mai 2020, în condițiile crizei generate la nivel mondial de pandemia COVID-19 și în speranța că în septembrie 2020, când este programat, situația va fi suficient de stabilă, atât în România, cât și în lume, încât să permită organizarea competiției.
Organizatorii Concursului George Enescu continuă să lucreze la pregătirea competiției din această toamnă, dar urmăresc cu atenție atât evoluția situației, cât și efectele măsurilor implementate pe plan național și internațional pentru gestionarea COVID-19. În funcție de acestea, organizatorii vor stabili dacă sunt necesare modificări operative legate de gestionarea evenimentului. În caz de forță majoră, va fi returnată integral taxa de înscriere tuturor celor înscriși (inclusiv celor care nu au trecut de etapa de preselecție).
Concursul George Enescu funcționează ca o platformă internațională de lansare pentru viitorii muzicieni de marcă ai lumii și de promovare a compozițiilor marelui muzician român în rândul noii generații de artiști din toată lumea, fiind astfel o completare firească a Festivalului George Enescu, cel mai important eveniment cultural internațional organizat în România. Ediția din acest este programată să aibă loc între 29 august și 20 septembrie 2020. Concursul are patru secțiuni - vioară, violoncel, pian și compoziție - și este cea mai importantă competiție de muzică clasică organizată de România, cu respectarea standardelor internaționale. Pe lângă concurs, vor fi programate 19 concerte și recitaluri deschise publicului larg.
Larisa Clempuș