Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Maria Guleghina cântă în premiera noii producții cu opera Turandot la Opera bucureșteană

Publicat: joi, 13 Februarie 2020 , ora 0.00
Soprana Maria Guleghina interpretează astăzi, 13 februarie 2020, rolul titular din opera Turandot de Giacomo Puccini, în cadrul unei noi producții puse în scenă de regizorul Mario de Carlo la Opera Națională din București. Parteneri de scenă ai renumitei soprane sunt tenorul Daniel Magdal - care interpretează rolul Calaf, soprana Irina Iordăchescu - în partitura lui Liù, tenorul Valentin Racoveanu în Altoum și basul sârb Dragoljub Bajic - care va fi Timur. În rolurile Ping, Pang și Pong îi puteți urmări pe basul Dan Indricău și, respectiv, pe tenorii Liviu Indricău și Andrei Lazăr. Soliștii evoluează în compania Orchestrei, a Corului, a Ansamblului de Balet și a Corului de Copii ale Operei Naționale bucureștene. Corul este pregătit de Daniel Jinga, Corul de copii de Smaranda Morgovan, iar coregrafia este realizată de Corina Dumitrescu. Spectacolul este condus de dirijorul Tiberiu Soare și începe la ora 18.30.
Turandot va fi reluat, pe scena Operei Naționale din București, în serile de 14 și 16 februarie, precum și în 4 martie, 22 aprilie, 10 mai și 10 iunie, cu distribuții diverse.
Spectacolul de astăzi este singurul în care poate fi ascultată soprana Maria Guleghina, care a fost invitată de Opera bucureșteană să susțină și un concert, derulat în 8 februarie.
Irina Cristina Vasilescu