Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Turneul 'Imagine Chopin' se încheie la București

Publicat: joi, 14 Noiembrie 2019 , ora 0.00

După o serie de recitaluri susținute la Londra, Bistrița, Târgu-Mureș și Sfântu Gheorghe, turneul "Imagine Chopin" se încheie astăzi, 14 noiembrie, la Sala Radio din București. Programul cuprinde lucrări cunoscute, dar și transcripții pentru pian, chitară și soprană din creația compozitorului polonez, interpretate de pianista Sînziana Mircea, chitarista Raisa Mihai și soprana Amalia Lazarciuc. Evenimentul face parte din proiectul "Moștenitorii României muzicale" și se desfășoară începând cu ora 19.00.

Cu ocazia acestui recital, este pentru prima dată prezentat publicului și un nou album apărut la Editura Casa Radio, un dublu CD pe care se regăsesc selecțiuni din recitalurile pianiștilor Florian Mitrea, Adela Liculescu și Axia Marinescu, susținute în octombrie 2018 și iunie 2019 sub egida proiectului Moștenitorii României muzicale. Albumul face parte din colecția Radio România Muzical de la Editura Casa Radio, în cadrul căreia au apărut în 2019 discurile Iarna magică și Vara magică, urmând ca în perioada următoare să fie disponibil și discul Ascultă 5 minute de muzică clasică.

La finalul recitalului, va avea loc și vernisajul expoziției "Imagine Chopin" ce cuprinde desene realizate de elevi ai Liceului de arte plastice "Nicolae Tonitza" din București, inspirate de muzica lui Frederic Chopin. Parte dintre desene au putut fi admirate la finalul lunii februarie 2019 la ParkLake Shopping Center, în preambulul recitalului susținut acolo de Sinziana Mircea pe 1 martie 2019, în organizarea Radio România Muzical. Expoziția poate fi vizitată în foaierul Sălii Radio până la finalul stagiunii 2019-2020.