Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Noul sezon cinematografic Royal Opera House la Happy Cinema

Publicat: duminică, 10 Noiembrie 2019 , ora 0.00
Noul sezon va include 13 producții, printre ele figurând cinci producții noi, trei premiere mondiale și revenirea a șase producții de marcă. 
The Royal Ballet va avea șapte spectacole, inclusiv trei premiere mondiale - The Dante Project, cu o coregrafie de Wayne McGregor, un spectacol al compozitorului Thomas Adès și al artiștilor Tacita Dean, Lucy Carter și Uzma Hameed și nu în ultimul rând, o nouă premieră Marston/Scarlett.
Fațeta contemporană este completată de spectacolele care utilizează în acest sezon întreaga moștenire The Royal Ballet. Clasicele Coppélia și The Sleeping Beauty vor încânta publicul, la fel ca mult lăudatul Swan Lake de Liam Scarlett, care a avut premiera sezonul trecut. Ca noutate, publicul va putea urmări și un spectacol festiv al The Royal Ballet din 2016: Spărgătorul de nuci, a cărui înregistrare va difuzată la Happy Cinema în decembrie 2019.
În spectacolele de operă, vor interpreta nume celebre - Bryn Terfel și Olga Peretyatko în Don Pasquale de Donizetti, Jonas Kaufmann și Lisa Davidsen în Fidelio de Beethoven, dirijat de Antonio Pappano, și Nina Stemme și Karita Mattila în Elektra de Richard Strauss.
Cele trei premiere amintite mai sus vor fi completate de întoarcerea unor opere consacrate. Sezonul se deschide cu Don Giovanni de Mozart cu Erwin Schrott în rol principal, urmat de opera lui Puccini La bohème cu Sonya Yoncheva și Charles Castonovo. Mai departe vom vedea un spectacol care a triumfat la Premiile Olivier: Cavalleria Rusticana /Pagliacci de Mascagni cu Roberto Alagna și Aleksandra Kurzak.
Sezonul cinematografic The Royal Opera House oferă publicului și interviuri în excusivitate și momente din culise, precum și close-up-uri cu interpreții.