Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Lansarea albumului „Romanian Ethno Jazz” la Green Hours Jazz Cafe

Publicat: miercuri, 23 Octombrie 2019 , ora 0.00
Lansarea albumului „Romanian Ethno Jazz” este evenimentul propus astăzi, 23 octombrie, de la ora 20:00, în programul Green Hours Jazz Cafe. Noul proiect reunește lucrări semnate de saxofonistul și compozitorul Nicolas Simion, care vor fi interpretate de acesta, alături de chitaristul Sorin Romanescu, contrabasistul Lehel Vitalyos și bateristul Iulian Nicolau – membrii ai ansamblului Nicolas Simion Quartet.
Personalitate importantă în lumea jazzului, Nicolas Simion a fost premiat, de-a lungul timpului, cu numeroase distincții, dintre care amintim „Theodor Körner Förderpreis” acordat în 1995 de Ministerul Culturii din Austria pentru baletul „The Unfinished Square”, Premiul Radiodifuziunii vest-germane, câștigat la secțiunea Improvizație în 2015, precum și Premiul Uniunii Compozitorilor din România, obținut în același an la categoria Muzică de Jazz, pentru lucrarea "Jocul Copiilor".
Asemenea altor compozitori români din lumea muzicii contemporane, Nicolas Simion își găsește sursele de inspirație în sonoritățile muzicii populare tradiționale din țara noastră, melodiile sale denotând permanentul echilibru între latura liric-meditativă și cea epic-trepidantă.
Ana Maria Cazacu