Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Evenimentele zilei în Festivalul 'George Enescu'

Publicat: luni, 16 Septembrie 2019 , ora 0.00
Continuă și astăzi, 16 septembrie, Festivalul Internațional 'George Enescu', primul eveniment având loc la Ateneul român, începând cu ora 17: violonista niponă Midori și pianistul francez Jean-Yves Thibaudet vor prezenta lucrări semnate de Robert Schumann, Gabriel Fauré, Claude Debussy și George Enescu. O cronică a acestui eveniment veți putea asculta mâine, 17 septembrie, în pauza concertului de la ora 17 tramsmis în direct de Radio România Muzical. 
La Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României, de la ora 18,00, Trio Nuova Musica Consonante - format din clarinetistul Ion Nedelciu, violoncelistul Șerban Nichifor și pianistul Emanuel Pusztai - va prezenta lucrări din repertoriul contemporan românesc: Sonata pentru violoncel și pian de Anatol Vieru, Conceptofonia de Șerban Nichifor și Muzici paralele de Liana Alexandra, ultimele două lucrări fiind în primă audiție. 
Începând cu ora 20, la Sala Palatului are loc un concert susținut de Orchestra și Corul 'Maggio Musicale Fiorentino'. Sub bagheta lui Fabio Luisi, seara este dedicată Recviemului de Giuseppe Verdi. Soliști vor fi soprana Hibla Gerzmava, mezzosoprana Veronica Simeoni, tenorul Piero Pretti și basul Riccardo Zanellato. 
Petre Fugaciu