Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Se pun în vânzare biletele pentru Festivalul Internațional 'George Enescu'

Publicat: luni, 4 Martie 2019 , ora 0.00

Miercuri, 6 martie 2019, începând cu ora 12:00 vor fi puse în vânzare biletele pentru Festivalul Internațional George Enescu 2019 (31 august - 22 septembrie, București). Iubitorii muzicii vor putea selecta din cele 84 de concerte împărțite în cinci serii: "Mari Orchestre ale Lumii", "Recitaluri și Concerte Camerale" care integrează și secțiunea "Enescu și Contemporanii", "Concertele de la Miezul Nopții", "Muzica Secolului XXI". Li se adaugă evenimente notabile, precum "Mozart Week in Residence" și "Forumul Internațional al Compozitorilor".

Ediția 2019 a Festivalului George Enescu își așteaptă publicul în București la: Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio, Sala Mică a Palatului, dar și în alte 8 orașe: Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad și Târgoviște.

Vânzarea biletelor pentru Festivalul George Enescu 2019 se va face online prin intermediul www.eventim.ro, dar și în rețeaua de magazine Eventim.

Programul Festivalului George Enescu ediția 2019 a fost conceput astfel încât să fie o manifestare a tendințelor actuale din spațiul cultural internațional, explorând latura lirică, teatrală, dar și accentele muzicii contemporane.

Din categoria Mari Orchestre vor fi prezente la Festivalul George Enescu 2019: Berliner Philharmoniker, London Symphony Orchestra, Royal Concertgebouw Amsterdam, Orchestre National de France, State Academic Symphony Orchestra of Russia, Oslo Philharmonic Orchestra, Sankt Petersburgh Symphony Orchestra. Dirijori remarcabili, precum Kirill Petrenko, Mariss Jansons sau Vladimir Jurowski și soliști renumiți și înalt cotați, ca Diana Damrau, Marlis Petersen, Joyce DiDonato, Yuja Wang vor urca pe scena Festivalului.

Un alt moment notabil îl va reprezenta Mozart Week in Residence - program adus direct de la Salzburg care condensează, dincolo de spectacole și conferințe, detaliile evenimentelor din viața lui Mozart. Tot cu acest prilej va fi expusă și vioara pe care a cântat Mozart.

Lucian Haralambie