Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concertele săptămânii la Sala Radio

Publicat: luni, 22 Octombrie 2018 , ora 0.00
Programul concertelor care se vor desfășura săptămâna aceasta, în ambianța Sălii Radio, debutează mâine, 23 octombrie, cu un concert organizat de Forumul Cultural Austriac cu ocazia Zilei naționale a Austriei. Protagoniști sunt membrii Trioului austriac „VanBeethoven”, iar programul cuprinde opusuri de Joseph Haydn, Johanna Doderer, Ludwig van Beethoven și Johannes Brahms.
Evenimentele continuă miercuri, 24 octombrie, cu un recital inclus în turneul „Vă plaCello?”, în cadrul căruia violonceliștii Răzvan Suma și Adrian Mantu interpretează lucrări semnate de compozitori precum Luigi Boccherini, Jean-Baptiste Barrière sau David Popper.
Joi, 25 octombrie, are loc concertul intitulat „Cântecele Unirii”, dedicat Centenarului României. Corul Academic Radio, dirijat de Ciprian Țuțu, va interpreta creații culte sau de inspirație folclorică, cântece patriotice celebre, lucrări care evocă personalități sau momente-cheie din istoria României, din creația unor compozitori precum Ciprian Porumbescu, Gavriil Musicescu sau Alexandru Flechtenmacher, în aranjamente semnate de Ioan Dobrinescu.
Iar vineri, seria se încheie cu un concert 100% Beethoven, susținut de Orchestra Națională Radio, alături de dirijorul Ryan Bancroft și de Horia Mihail, în ipostaza de solist. Concertele de miercuri și vineri vor putea fi ascultate și în transmisiune directă, la Radio România Muzical, începând cu ora 19:00.
Ana Diaconu