Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Biletele pentru cea de-a IV-a ediție a festivalului 'RadiRo' - disponibile și astăzi

Publicat: joi, 4 Octombrie 2018 , ora 0.00

Cea de-a IV-a ediție a festivalului "RadiRo", eveniment organizat de Radio România, se va desfășura între 18 și 25 noiembrie 2018 și va cuprinde două secțiuni: concerte simfonice - derulate la Sala Radio și, în premieră la această ediție, concerte de jazz - prezentate la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României.

Și astăzi, 4 octombrie, sunt disponibile biletele individiuale ce pot fi achiziționate pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro și la Casa de bilete a Sălii Radio.

Ediția 2018 "RadiRo" aduce la Sala Radio orchestre europene de prestigiu, ce aparțin unora dintre cele mai importante posturi publice de radio: BBC Philharmonic Orchestra din Marea Britanie, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Leipzig, Orchestra Simfonică a Radioteleviziunii Irlandeze, Orchestra Radiodifuziunii Elveției Italiene din Lugano, alături de gazda evenimentului, Orchestra Națională Radio România.

Seria de concerte de jazz va fi susținută de Big Band-uri ale radiodifuziunilor publice din Danemarca, Croația și bineînțeles, România. Vedeta acestei serii de concerte va fi Aura Urziceanu, care va reveni în România după mai mulți ani, special pentru a cânta în fața publicului Festivalului "RadiRo", alături de Big Band-ul Radio România.

Printre invitații care vor concerta în Festivalul "RadiRo" se numără dirijori și soliști de primă mărime ai scenelor internaționale: dirijorii Vladimir Ashkenazy, Nathalie Stutzmann, pianiștii Mihai Ritivoiu, David Fray, violoncelistul Andrei Ioniță.

Prin această ediție a festivalului, Radio România marchează și cele două evenimente importante ale acestui an - aniversarea împlinirii a 90 de ani de existență a postului public de radio și aniversarea Centenarului României.

Toate concertele festivalului sunt transmise live de Radio România, înregistrate și difuzate ulterior de Televiziunea Română și difuzate, de asemenea, de toate radiodifuziunile membre ale Uniunii Europene de Radio.

Pentru alte informații legate de "RadiRo" 2018, vă invităm să consultați site-ul www.radirofestival.ro.

Lucian Haralambie