Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Începe etapa a II-a a Concursului Internațional George Enescu - 2018, Secțiunea Pian

Publicat: marți, 18 Septembrie 2018 , ora 0.00

Astăzi, 18 septembrie, la ora 10.00, începe etapa a II-a a Concursului Internațional "George Enescu" 2018, secțiunea Pian. Această etapă se va desfășura la Ateneul Român pe parcusul a două zile și este eliminatorie. În competiție au rămas 16 tineri muzicieni din România, Rusia, Coreea de Sud, China, Japonia, Letonia și Kazahstan. Printre concurenții care merg mai departe se numără și 6 pianiști din România - Paul Cartianu, Daria Tudor, Cătălin Răducanu, Cristian Sandrin, Iulia Marin și Florian Mitrea.

În această fază a competiției, tinerii muzicieni trebuie să prezinte o sonată de Beethoven și o lucrare a unui compozitor al secolului XX cum ar fi: Rahmaninov (cu excepția studiilor), Prokofiev, Scriabin (cu excepția studiilor), Debussy, Ravel, Bartók sau Janacek.

Juriul secțiunii Pian a ediției din 2018 a Concursului Enescu este format din Philippe Entremont (președinte), Hyoung-Joon Chang, Dan Atanasiu, Dana Borșan, Andrei Pisarev, Pascal Rogé, Peter Jablonski și Philippe Dinkel.

Semifinala se va desfășura pe 21 septembrie, iar finala concursului, secțiunea Pian, constând în trei concerte cu orchestră, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii George Enescu dirijor Vassily Sinaisky, va avea loc pe 23 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român. 

Lucian Haralambie