Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Din 10 septembrie, noi emisiuni la Radio România Muzical!

Publicat: duminică, 9 Septembrie 2018 , ora 0.00
Fidel devizei sale "Muzică clasică pentru toți", Radio România Muzical propune, din 10 septembrie, o nouă grilă de programe, în care se regăsesc emisiuni pentru toate gusturile, atât pentru cei care pășesc pentru prima dată în lumea muzicii culte, cât și pentru melomanii avizați.
Printre aceste propuneri, emisiunile cu care Radio România Muzical sărbătorește Centenarul Marii Uniri. Din 13 septembrie, în fiecare zi de joi, de la ora 20.00, în reluare sâmbăta, de la ora 16.30, compozitorul Dan Dediu propune O istorie subiectivă a muzicii românești, cu o abordare inovativă a liniilor directoare din componistica românească, prilej de a-i (re)descoperi pe marii creatori români.
Din 10 septembrie, de luni până vineri, de la ora 11.30, Radio România Muzical inagurează seria Înregistrărilor din colecția Lovinescu-Ierunca. Grație unui parteneriat cu Colegiul Noua Europă, ascultătorii au acces la impresionanta colecție a familiei Monica Lovinescu și Virgil Ierunca: peste 18.000 de discuri, reunind muzică clasică, dar și jazz sau world music. Ghid în lumea fascinantă a acestor discuri care ilustrează o pasiune și un gust fără egal din partea colecționarilor lor este Larisa Clempuș.
O noutate este și debutul editorial, la Radio România Muzical, al violonistului Alexandru Tomescu. Din 10 septembrie, odată la două săptămâni, lunea de la ora 18.15, în reluare joia, de la ora 8.45, Alexandru Tomescu este invitatul Cristinei Comandașu în cadrul rubricii Obiectiv - emotiv, pe subiecte dintre cele mai diverse, în legătură cu muzica clasică, dar nu numai.
Iar la Music box cu Cristina Comandașu - emisiunea de actualitate discografică de luni, ora 19.00, în 10 septembrie va fi difuzat în premieră noul album Enescu semnat de dirijorul Gabriel Bebeșelea, cu două lucrări în premieră mondială: Pastorala-fantezie și oratoriul Strigoii pe versuri de Mihai Eminescu.

Sâmbăta și duminica, actualitatea muzicală capătă o nouă dimensiune odată cu cele două ediții Infobuletin muzical ...de week-end (realizatori Monica Isăcescu și Ștefan Costache, orele 9.45-10.00) care vor reuni informații despre cele mai importante evenimente naționale și internaționale.
Petre Fugaciu