Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

S-a încheiat etapa I la Secțiunea Violoncel a Concursului Enescu 2018

Publicat: miercuri, 5 Septembrie 2018 , ora 9.07
Doi tineri artiști din Franța, doi din Germania, doi din Japonia și câte unul din Olanda, Norvegia, Bulgaria, China, Australia, Italia, Estonia, Israel și Statele Unite ale Americii s-au calificat în Etapa a II-a a Secțiunii de Violoncel a Concursului Internațional „George Enescu” 2018 ale cărei rezultate au fost anunțate aseară.
Etapa I a Concursului Internațional „George Enescu” 2018, Secțiunea Violoncel, s-a desfășurat în datele de 2, 3 și 4 septembrie, la Universitatea de Muzică din București.
Juriul de specialitate a decis ieri, 4 septembrie, concurenții calificați pentru Etapa a II-a a Concursului. Datorită nivelului de performanță ridicat al concurenților înscriși la Concursul Enescu 2018, juriul de specialitate a decis selectarea a 18 tineri muzicieni care vor merge mai departe în cadrul Concursului Enescu 2018, în loc de 16.
Stanislas Kim (Franța), Ileana Stefania Waldenmayer (Italia), Antonin Musset (Franța), Giljae Lee (Coreea de Sud), Sandra Lied Haga (Norvegia), Keisuke Morita (Japonia), Laura Moinian (Germania), Anastasia Feruleva (Olanda), Atanas Krastev (Bulgaria), Florian Pons (Franța), Anouchka Hack (Germania), Shizuka Mitsui (Japonia), Yibai Chen (China), Johannes Gray (SUA), Haran Meltzer (Israel), Guillaume Wang (Australia), Marcel Johannes Kits (Estonia). Printre concurenții care merg mai departe se numără și un violoncelist din România, Constantin Borodin.
Juriul Secțiunii de Violoncel a ediției 2018 a Concursului Enescu este format din David Geringas, (Președintele Juriului), Raphael Wallfisch, Leonid Gorokhov, Alexandra Guțu, Jian Wang, Tsuyoshi Tsutsumi, Myung-Wha Chung, Philippe Muller și Marin Cazacu.
Etapa a II-a (eliminatorie) a Concursului Enescu se va desfășura în zilele de 6 și 7 septembrie, începând cu ora 10:00, la Ateneul Român. Semifinala se va desfășura pe9 septembrie.Finala Concursului, Secțiunea Violoncel, constând în trei concerte cu orchestră, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii George Enescu, dirijor Paul Watkins, va avea loc pe 11septembrie, de la ora 18:00, în Sala Mare a Ateneului Român. Biletele pentru Finala de Violoncel sunt disponibile în rețeaua EVENTIM.
Irina Cristina Vasilescu