Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Master-class de gestică dirijorală cu Ion Marin

Publicat: vineri, 15 Iunie 2018 , ora 10.58
În perioada 14 - 16 iunie are loc, la Sala Palatului din București, un master-class de gestică dirijorală susținut de maestrul Ion Marin, fondatorul Programului Național Cantus Mundi și Președintele de Onoare al Corului Național de Cameră Madrigal - Marin Constantin. Acest curs de perfecționare dirijorală se adresează exclusiv dirijorilor care fac parte din Programul Național Cantus Mundi și este oferit cu titlu gratuit membrilor acestei rețele. Tematica propusă de Ion Marin este centrată în jurul dezvoltării ablităților gestuale dirijorale, dar include și o abordare din perspectivă psiho-pedagogică. Din cele câteva sute de înscrieri la nivel național, în urma evaluării CV-urilor făcute de specialiștii Corului Madrigal, au fost selectați 40 de dirijori.
În ultimii ani s-au organizat peste 30 de workshop-uri de dirijat la nivel național prin intermediul cărora au fost instruiți peste 1000 de dirijori din toată țara, dar acesta este primul masterclass susținut de reputatul dirijor Ion Marin. Evenimentul se desfășoară sub egida Cantus Mundi și se dorește a fi un instrument educativ de înaltă clasă pentru toți dirijorii care vor să se perfecționeze.
Ion Marin este unul dintre puținii dirijori care au atins celebritatea la nivel mondial, atât în aria simfonică, precum și în cea a operei. A dirijat ansambluri prestigioase ca Gewandhaus din Leipzig, Capella de Stat din Dresda, Orchestra Simfonică din Londra, Filarmonicile din Berlin și Sankt Petersburg. Ion Marin dirijează frecvent concerte în Japonia, în colaborare cu NHK Symphony și Tokyo Metropolitan Orchestra.
Larisa Clempuș