Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Săptămâna Internațională a Muzicii Noi - ziua a șasea

Publicat: vineri, 25 Mai 2018 , ora 0.00
Un nou concert din cadrul Săptămânii Internaționale a Muzicii Noi poate fi ascultat în această seară de 25 mai 2018. Valentin Doni va dirija Orchestra Națională Radio într-un concert din seria "Gulliver - Dicolo de limitele istoriei", moment dedicat Centenarului Marii Uniri. De la ora 19:00, în transmisiune directă la Radio România Muzical, vor putea fi audiate selecțiuni din Suita "Mihai Viteazul" de Tiberiu Olah și oratoriul "Un pământ numit România" scris de Liviu Glodeanu pe versuri de Nichita Stănescu. Va fi o seară în care pe scena Sălii Radio vor evolua și soprana Irina Iordăchescu, mezzo-soprana Geanina Munteanu, baritonul Daniel Filipescu, Corul Academic Radio, condus de Ciprian Țuțu și Corul de Copii Radio, pregătit de Voicu Popescu.
Tot astăzi în cadrul SIMN 2018 are loc și un concert din seria "Ulise - dincolo de limitele culturii", un omagiu adus compozitorului Liviu Dănceanu. Ansamblul Archaeus, fondat de muzicianul român, va fi condus de Mircea Pădurariu într-un program alcătuit din lucrări semnate de Liviu Dănceanu. Concertul desfășurat sub genericul "Portret cu prieteni" va fi susținut la Sala de Operă și Multimedia a UNMB, cu începere de la ora 17:00.
Săptămâna Internațională a Muzicii Noi continuă până în 27 mai, atunci când, la Sala "George Enescu" a UNMB vor evolua Ansamblul Profil dirijat de Tiberiu Soare și mezzo-soprana Andreea Iftimescu.
Lucian Haralambie