Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Alexandra Dariescu va prezenta în noiembrie 2018 un spectacol în România

Publicat: miercuri, 25 Aprilie 2018 , ora 0.00
Pianista Alexandra Dariescu a anunțat că în luna noiembrie 2018 va derula un turneu în România, prezentând proiectul The Nutcracker and I la București, Iași, Cluj, Sibiu și Timișora. Proiectul "îmbină realul cu virtualul, animația cu dansul și recitalul de pian", se arată în comunicatul de presă, și este creat de pianista Alexandra Dariescu. Muziciana va prezenta acest concept în cadrul unui turneu mondial ce include China, Australia, Marea Britanie, Austria, Germania, Suedia, Belgia și Luxembourg.
Lansat în decembrie 2017 în Londra la Barbican’s Milton Court Concert Hall, The Nutcracker and I by Alexandra Dariescu. Până atunci, iubitorii muzicii clasice vor avea posibilitatea să asculte piesele din proiect pe compact discul pe care pianista îl va lansa în luna mai în România.

Spectacolul include momente din muzica baletului lui Ceaikovski în aranjamente pentru pian realizate de Mikhail Pletnev, Stepan Esipoff, Percy Grainger și Gavin Sutherland, interpretate de Alexandra Dariescu. În plus publicul se va putea bucura de evoluția balerinei Désirée Ballantyne și de animații digitale, desenate și create de Yeast Culture. Regia este semnată de Nick Hillel, iar Adan Smith este directorul artistic și de animatie al proiectului. Coregrafia: Jenna Lee.
Irina Cristina Vasilescu