Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Benjamin von Reiche și Edit Fazakas - recital în cadrul Stagiunii de Marți Seara

Publicat: marți, 27 Februarie 2018 , ora 0.00
În cadrul Stagiunii de Marți Seara, astăzi, 27 februarie 2018, la Sala Mică a Ateneului Român, vor evolua în recital tenorul Benjamin von Reiche și pianista Edit Fazakas. Artiștii propun publicului opusuri de Franz Liszt, Claude Debussy și Richard Strauss. Recitalul va începe la ora 19:00.
Benjamin von Reiche s-a născut la New York, iar ulterior a trăit in Germania, Franța și Statele Unite ale Americii. După absolvirea studiilor, Benjamin von Reiche a colaborat cu mai multe companii de operă din Germania. De asemenea, tenorul a concertat în Franța, Polonia, Samoa, Statele Unite ale Americii și Canada. La Festivalul de Muzica Schleswig-Holstein (2007), Benjamin von Reiche a lucrat cu personalități consacrate ale vieții musicale internaționale, precum Christopher Hogwood și Bobby McFerrin. În anul 2012, cântărețul a fost laureat al Societății Internaționale Richard Wagner. Printre reușitele sale se numără și prezentarea întregii creații pentru voce înaltă de Henri Duparc - o colaborare cu pianista Edit-Maria Fazakas, în cadrul unui concert la Berlin, în anul 2014.
Tenorul Benjamin von Reiche și pianista Edit-Maria Fazakas sunt pentru prima oară invitați în cadrul Stagiunii de Marți Seara.
Lucian Haralambie