Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Pianistul Daniel Petrică Ciobanu înregistrează pentru Radio România

Publicat: miercuri, 21 Februarie 2018 , ora 10.31
Pianistul Daniel Petrică Ciobanu realizează astăzi, 21 februarie 2018, și mâine, 22 februarie, înregistrări de studio pentru Radio România. Muzicianul în vârstă de 27 de ani imprimă La Valse de Maurice Ravel și Suita Tablouri dintr-o expoziție de Modest Mussorgski.
Publicul îl va putea asculta pe Daniel Petrică Ciobanu în data de 18 mai 2018, la Sala Radio. Pianistul va interpreta atunci, în compania Orchestrei Naționale Radio, partiturile solistice ale Rapsodiei pe o temă de Paganini de Serghei Rahmaninov și Rhapsody in blue de George Gershwin.

Daniel Petrică Ciobanu a început studiul pianului la vârsta de nouă ani, la Piatra Neamț, cu prof. Cosma Magdolna de la Liceul de Muzică "Victor Brauner" din localitate. Au urmat lecții cu Delia Bălan, Iulian Arcadi Trofin și Mihaela Spiridon. A câștigat bursa "Constantin Silvestri", ce i-a permis să participe la cursurile de pian susținute de profesorul Graeme Macnaught la "Stewarts Melville College" din Edinburgh, Scoția.
Începând din anul 2010 a devenit student al Conservatorului regal din Scoția.
Este laureat a numeroase competiții internaționale, cum ar fi Moray Piano Competition, Bromsgrove International Competition, "Adilia Alieva" International Piano Competition, "Montrond Les Bains" International Piano Competition, "Morocco Philarmonique International Piano Competition" "Sheepdrove Piano Competition"; cea mai importantă distincție obținută până acum de Daniel este premiul al II-lea și premiul publicului la Concursul internațional "Arthur Rubinstein", derulat la Tel-Aviv în mai 2017.
În 22 mai 2011 a fost invitat să cânte împreună cu Lang Lang la Royal Festival Hall.
Irina Cristina Vasilescu