Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concursul Internațional de Duo Suzana Szörenyi în cadrul Festivalului Majura, în luna octombrie

Publicat: luni, 28 August 2017 , ora 0.00
Asociația Majura Christ organizează în perioada 21-30 octombrie 2017 la București cea de-a doua ediție a Concursului Internațional de Duo Suzana Szörenyi, un omagiu memoriei acestei marcante personalități a pianisticii și pedagogiei muzicale românești.
Concursul este structurat pe patru secțiuni: Duo cameral liric-dramatic (voce-pian), Duo pianistic la patru mâini, Duo pianistic la două piane și Duo Hobby (amatori și mixt). Concurenții vor fi departajați de jurii formate din personalități ale vieții muzicale românești și internaționale – pianiști soliști și acompaniatori, compozitori, soliști ai scenelor lirice, profesori universitari. Valoarea totală a premiilor acordate va fi de circa 30.000 euro, iar înscrierile se pot face pe site-ul concursului până pe data de 15 septembrie.
”Am simțit că trebuie să plecăm pe o cărare mai largă și, după reușita primei ediții a Concursului Internațional de Duo Suzana Szörenyi, am pornit spre o nouă provocare. Aceasta se numește Festivalul Majura – Momente Muzicale Magice.
Proiectul se dorește o îmbinare armonioasă între trei componente: recitaluri camerale, întâlniri sub formă de masterclass și cea de-a doua ediție a Concursului Internațional de Duo Suzana Szörenyi, îmbogățită și îmbunătățită cu câteva noutăți. Pe parcursul celor zece zile ale acestui eveniment cultural, speranța noastră este să reușim să provocăm un sentiment de bucurie pe care să îl împărtășim cu toți participanții”, se menționează pe site-ul concursului într-un comunicat semnat de membrii fondatori, pianistele și profesoarele Steluța Radu și Viorica Rădoi.