Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Final de stagiune la Institutul 'Balassi', Institutul Maghiar din Bucuresti

Publicat: vineri, 23 Iunie 2017 , ora 0.00
Institutul "Balassi" - Institutul Maghiar din București își închide astăzi, 23 iunie, stagiunea 2016-2017, cu programul "Balassi by Night". În continuarea celor zece ediții de succes ale Nopții Institutelor Culturale va fi oferit publicului iubitor de artă contemporană un eveniment complex, reunind domenii artistice diverse: spectacol de teatru pentru copii, prezentare de carte, vernisaj, concerte, proiecție de film și gastronomie maghiară.
Ca încheiere a manifestărilor plasate sub semnul Anului Bartók va fi lansat volumul "Bartók și prințul cioplit din lemn" de Garajszki Margit, cu traducere în limba română. Cu această ocazie va fi prezentă autoarea cu un spectacol inspirat din carte. Garajszki Margit va dialoga cu flautistul Borzási Dávid, traducerea spectacolului în limba română fiind oferită în căști de actorul Fazakas Ernő.
Tot în cadrul evenimentului amintit, va avea loc un concert al studenților de la Universitatea Națională de Muzică București. Percuționiștii din formația "GAME" a profesorului Alexandru Matei vor interpreta piese solo pentru marimbă și vibrafon, dar și opusuri camerale care poartă semnătura unor compozitori precum David Friedman, Emanuel Sejourne sau Mark Glentworth.
Programul muzical al serii este completat de concertul formației de blues și jazz "Soul Serenade".
Evenimentul "Balassi by Night" va avea loc la Institutul Balassi, de la ora 18.00. Intrarea este liberă.
Larisa Clempus