Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Pianistul Nicolas Bourdoncle și dirijorul Valentin Doni urcă pe scena Sălii Radio

Publicat: miercuri, 7 Iunie 2017 , ora 0.00
De la ora 19.00, dirijorul basarabean Valentin Doni se va afla la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio. Solistul invitat este tânărul pianist francez Nicolas Bourdoncle. Laureat al Concursului Internațional de la Hanoï, Vietnam, în 2012, Nicolas Bourdoncle a absolvit în 2015 cu distincție de onoare Conservatorul Național Superior de Muzică de la Paris, unde a studiat cu Roger Muraro.
În deschiderea serii muzicale, Nicolas Bourdoncle va interpreta Concertul nr. 4 în Sol major pentru pian și orchestră de Ludwig van Beethoven. Din program mai fac parte o lucrare compusă de Valentin Doni - Muzică pentru corzi, pian și timpane și Simfonia I în Re major "Clasica" de Serghei Prokofiev.
Valentin Doni, dirijorul serii, a fost, până în 2004, director artistic și prim-dirijor al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naționale din Republica Moldova. A susținut turnee în Europa și Asia, iar în prezent este dirijor permanent al Filarmonicii "Mihail Jora" din Bacău.
Concertul poate fi ascultat în direct pe frecvențele Radio România Muzical și online pe site-ul nostru, www.romania-muzical.ro.
Andreea Chiselev