Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Lansare 'Scrisori', vol. de Dinu Lipatti - la Casa Artelor Sector III

Publicat: miercuri, 22 Martie 2017 , ora 0.00

Astăzi, 22 martie 2017, au loc ultimele manifestări din cadrul Festivalului "I Love Lipatti", serie organizată de Casa Artelor a sectorului III din București.

De la ora 18:00, la Sala Brâncuși, sunteți invitați la lansarea primului volum de "Scrisori", corespondența dintre marele pianist și compozitori și cei mai reprezentativi dintre profesorii săi: Mihail Jora, Florica Musicescu și Nadia Boulanger. Cartea este inclusă în colecția “Esențial” a Casei Artelor și apare la Editura "Grafoart". Invitați să prezinte volumul sunt Monica Isăcescu și Ștefan Costache, realizatori de emisiuni la Radio România Muzical, cei care au îngrijit ediția și editorul Matei Bănică. După o jumătate de oră va fi proiectat filmul documentar "Le recital de Besancon", realizat de Philippe Roger, partea a II-a. Traducerea și prezentarea - Irina Margareta Nistor.

Iar de la ora 19:30, la Sala Mozart are loc recitalul susținut de Horia Maxim – "Integrala lucrărilor pentru pian solo" de Dinu Lipatti, partea a II-a. În program figurează lucrări semnate de muzicianul român, Maurice Ravel și de George Enescu.