Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Casa Artelor Sector III - deschidere Festival I Love Lipatti

Publicat: duminică, 19 Martie 2017 , ora 0.00
Astăzi, 19 martie 2017, se deschide la Casa Artelor a sectorului III din București Festivalul "I Love Lipatti". Prima ediție a a evenimentului se va derula până în data de 22 martie. Programul de astăzi începe la ora 18.00 în Curtea mică a Casei Artelor, unde se deschide expoziția "Dinu Lipatti - Viața și Opera". Iar în Sala Brâncuși puteți asista la deschiderea unei alte expoziții, de fotografii - "Dinu Lipatti - Portrete".
De la ora 18.30 în același spațiu are loc lansarea biografiei "Dinu Lipatti", ediția a III-a, de Grigore Bărgăuanu și Dragoș Tănăsescu. Volumul a apărut în colecția "Esențial" a Casei Artelor. Invitați sunt Grigore Bărgăuanu (Paris), Grigore Constantinescu și Octavian Lazăr Cosma. Momentul se va încheia cu o sesiune de autografe.
Iar de la ora 19.30 puteți asculta în Sala Mozart recitalul de pian susținut de Viniciu Moroianu. Este vorba despre prima parte a unei serii "Integrala lucrărilor pentru pian solo" de Dinu Lipatti. În program se regăsesc opusuri de Dinu Lipatti și Johann Sebastian Bach.