Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo - din 28 octombrie

Publicat: joi, 13 Octombrie 2016 , ora 10.39
Între 28 octombrie și 14 noiembrie 2016 se va desfășura cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, sub înaltul patronaj al Președintelui României. Festivalul poartă în acest an numele "La Muse et le Poète" și propune în 20 de concerte întâlniri cu 23 de muzicieni din 18 țări, printre care pianiștii Olli Mustonen și Louis Lortie, violoniștii Mihaela Martin, Ilya Gringolts sau Philippe Graffin, violistul Lars Anders Tomter, violonceliștii Frans Helmerson, Christian Poltera sau Maximilian Hornung.

"Anul acesta am decis să ne dedicăm festivalul subiectului care a ocupat mințile creative timp de secole: Muza și Poetul. Așteptăm cu nerăbdare să vă povestim povești vechi și noi de iubire, prietenie, relații afective neașteptate și neobișnuite, ale noastre Muze și Antimuze. Ne bucurăm să vă revedem în sălile de concert, unde voi toți veți deveni Muzele noastre și ne veți ajuta să transformăm muzica în poezie și poezia în muzică." - este invitația lansată de Răzvan Popovici, Director SoNoRo și Diana Ketler, Director artistic al festivalului.
Concertul de deschidere va avea loc la Palatul Cotroceni, în Sala Unirii, pe 28 octombrie și va fi urmat de alte 6 concerte în București, până pe 7 noiembrie. Apoi. Festivalul SoNoRo va continua până pe 14 noiembrie, prin concerte la Timișoara, Cluj și Bistrița. La București, Festivalul SoNoRo va fi găzduit de Ateneul Român, Palatul Cercului Militar Național, Catedrala Sf. Iosif, Muzeul Național de Artă al României și Sala Radio.